Известие

Collapse
No announcement yet.

проблем с температура климатроник

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• проблем с температура климатроник

Здравейте,
    Имам проблем с външната температура на климатроника.Датчика е в огледалото и съм го проверил,няма лоша връзка.Както си карам температурата от 30 градуса се сменя на -20, ако изгася колата и я запаля отново се оправя и така до безкрай.Какъв е проблема според вас?

Този датчик не е свързан с климатроника. Нямаш проблем с климатроника.
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
    ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщение
      Този датчик не е свързан с климатроника. Нямаш проблем с климатроника.
      Аре ново дваисе.Баш с него е вързан.

Comment

Първоначално публикувано от андон.маслев Покажи съобщение
        Аре ново дваисе.Баш с него е вързан.
        Извинявай колега но по какъв начин е свързан ?

Comment

Моят пък си седи на 21 градуса десния на огледалото(явно някой е бутнал едно съпротивлнение)..левия май отчита някакви разлики/.
          156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

С кабел е вързан бе колега.Сериозно по темата-от там компа взима информация за температурата от вън.това е защита-при +4 климатика не тръгва щото ще се пръсне.Като ти показва датчика-20 няма да тръгне ко;пресора.Има вариант датчика да отчита за момент реално и се получава тръгни спри на компресора.Ако имате съмнения че това е така-караите както си знаете.

Comment

Първоначално публикувано от SPEEDY-SD Покажи съобщение
              Извинявай колега но по какъв начин е свързан ?
              Ето тук има схемата - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...E0%F2%F3%F0%E0

Иначе,лаишки казано,ако датчика за външна температура отчита ниска такава(нямам вече спомен за точните градуси,ма и за това има писано),компресорът на климатика няма да тръгне.

Опа.Обяснението вече е дадено.
              Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

проблем температура климатроник

Колеги!Климатроника работи перфектно.Проблема е, че по някое време въпросният датчик в огледалото подава лъжлив сигнал и вместо да ми дава реалната температура ми дава -20 градуса. По този начин климатроника възприема тази температура и спира да работи, което е нормално защото ако навън е -20 няма как да ми направи в купето 18. Въпроса ми е дали проблема е в датчика или в управляващия модул ка климатроника?

Comment

На мен в сервиза на Алфа във Варна ми бяха казали, че датчика за външната температура няма връзка с поддържането на вътрешната температура. Ако съм подвел някого се извинявам. А каква е температурата вътре в купето има друг датчик - малкия отвор под врътките. При мен има друга аномалия. Ако колата е стояла на силно слънце няколко часа и таблото се е нагряло е започва да духа горещо /ужасно горещо - направо ще ти падне кожата/, и изобщо не започва да охлажда, дори и след 10-15 мин. Външната температура я показва коректно - според мен. Проблема го реших /поне засега/ като си купих сенник за предното стъкло и поставих градусите на 22, а не както преди на 19-20. Сега става зима за 1-2 минути
                  Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                  ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Първоначално публикувано от miri4a Покажи съобщение
                    Колеги!Климатроника работи перфектно.Проблема е, че по някое време въпросният датчик в огледалото подава лъжлив сигнал и вместо да ми дава реалната температура ми дава -20 градуса. По този начин климатроника възприема тази температура и спира да работи, което е нормално защото ако навън е -20 няма как да ми направи в купето 18. Въпроса ми е дали проблема е в датчика или в управляващия модул ка климатроника?
                    Съмо с мерене може да се разбере.Другият метод е смяна на сляпо,ако има от къде да вземеш части за проба.
                    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Working...
                    X